HIRDETÉS
Szex riport.
 
HIRDETÉS
Lányok házhoz!
 
HIRDETÉS


HÍREK AZ EROTIKA VILÁGÁBÓL

Amit az óvszerről tudni kell!

Ha megfelelően alkalmazzuk, a jó minőségű óvszerek biztonságosak és megbízhatóak. Felmérések szerint például Angliában a párok 60 %-a használ óvszert. A biztonságos védekezéshez alapvetően fontos, hogy a megfelelő méretű kondomot válasszuk ki, s jól helyezzük fel. Mellékhatása nincs, legfeljebb nagyon ritkán gumiallergia. Fontos, hogy használat előtt ellenőrizzük a gyártási időt és a minőséget!

A találmány egyáltalán nem ősi eredetű. A feljegyzések szerint egy 16. századi olasz anatómus, Gabrielle Fallopius készített előszőr vászonból olyan burkot, amely védelmet kínált a legveszélyesebb nemi betegség, a szifilisz ellen. Kisérlete sikerrel járt, mert az "óvszerrel" ellátott 1100 férfi közül egyik sem betegedett meg.

A mai óvszer - kondom - nevének eredetéről több vélemény is olvasható. Egyesek a latin condus /elrejtő, eltakaró/ szóból eredeztetik, mások szerint a név II. Károly angol király udvari orvosa, bizonyos Condom után maradt az utókorra.

A következő században a találmány egyre népszerűbbé vált, s már fogamzásgátlóként használták.Ekkor már elsősorban állati bélből vagy hólyagból készítették, s amegfelelő tisztítás után többször is használták. A történetírás feljegyezte, hogy Casanova például angol lovaglókabátnak nevezte a védőeszközt.

Az óvszer történetében a 19. század közepe hozott döntő változást, amikor Charles Goodyear feltalálta a gumi vulkanizálását. Ez a technológia a kondomgyártásban csaknem egy évszázadig tartotta magát, de a harmincas évektől kezdve már kaucsuktejből készítik az óvszereket, s a biztonság fokozatos növelésével párhuzamosan a kondom egyre vékonyabbá vált.

Az óvszer mai népszerűségére és elterjedtségére jellemző, hogy például a német 16-24 évesek csaknem 84 százaléka már használt óvszert, s megbízható védekezési eszköznek tartja.

Az óvszer mai népszerűségét az 1984-ben felfedezett AIDS-nek köszönheti, hisz azóta az óvszergyártók forgalma és nyeresége is megtriplázódott.Az érdekeltek mellett a szakemberek is nagyon pártolják az óvszerek használatát, hiszen az AIDS-vírusok mellett megóv a nem kívánt terhességtől és a nemi betegségektől is.

Ennek azonban előfeltétele, hogy egyrésztt legyen mindig kéznél óvszer, ha szükség van rá, másrészt pedig tudják megfelelően használni.

Nagyon sok pár esetében az óvszer használatával kapcsolatos elméleti felkészüléssel nics baj, viszont, amikor gyakorlati teendőkre van szükség, akkor megáll a tudomány. Az alábbi összeállítás segíthet a gondok megoldásában.

Mit kell tudni az óvszer használatáról?

Az óvszer mérete nemzetközi szabványok szerint meghatározott: az európai és amerikai szabványméret hossza 17,5 cm, átmérője 5,2 cm. Az ázsiai méret ennél kisebb: 15 cm, illetve 4,9 cm. Nálunk mindkettő beszerezhető.
Az óvszer vásárlásakor győződjünk meg a csomagolásban feltüntetett, felhasználhatósági idejét meghatározó szavatossági időről.
Az óvszer érzékeny a melegre, a napfényre, nem tanácsos hosszabb ideig zsebben vagy más meleg helyen tartani.
Az óvszert csak eredeti csomagolásból kibontva használjunk!
Az óvszer egyszeri használat után eldobandó!
Az óvszer felhelyezés vagy használat közben elszakadhat, tehát nem nyújt 100 százalékos biztonságot!
Az óvszert gyógyszertárakban vagy illatszerboltokban célszerű vásárolni, mert az automatákban elhelyezett árúk szavatossága lejárhatott, s a védettségük /például meleghatás/ sem megoldott.
Hogyan használjuk az óvszert?

1.
Vásárlás után, felhasználás előtt vegye ki az óvszert a védőfóliából, de arra ügyeljen, hogy a körmével meg ne sértse!

2.
Ahhoz, hogy teljes hosszában legörgethessük az óvszert, előszőr az ujjakkal /hüvelyk-és mutatóujj/ csípjük össze a tetején lévő tartályt, hogy kiszorítsuk belőle a levegőt,s ne maradjon benne légbuborék.

3.
Figyelem, az óvszert csak erekciós /merevedett/ állapotban lévő péniszre célszerű felhúzni!

4.
Ha sikerült a felhelyezés, akkor görgessük le az óvszert teljes hosszában.

5.
A magömlést követően a férfi húzza ki a péniszét a hüvelyből úgy, hogy az ujjaival tartsa az óvszer gyűrűs részét. Az óvszer csak ezt követően vehető le, s dobható el.

6.
Egy kondomot mindig csak egyszer használjunk!!!!


[LHP.HU]

2005.02.28. 04:55
vissza az előző oldalra | még több erotikus hírBónusz+ hirdetések: